#ONCK

Huisblogger ArtEZ & Ondernemen
in samenwerking met

In opdracht van het ArtEZ Arts Business Centre schreef ik in het seizoen 2017/2018 5 blogs over mijn werkpratkijk als zelfstandig ondernemer.

Ondernemen was voor mij altijd iets vaags, iets met geld en economie en andere begrippen die ik nooit volledig leek te bevatten (en achteraf gezien systematisch heb gemeden). Nu ik terugkijk op mijn laatste jaren bij ArtEZ zie ik dat ondernemen veel meer is. Het begint al bij de kleinste handeling, het uitwerken van een idee, het benaderen van een mogelijke samenwerkingspartner.  Het is volgens mij een beetje te vergelijken met de eerste wet van Newton. 

Als er geen resulterende kracht op een voorwerp inwerkt, kan er geen snelheidsverandering van dat voorwerp optreden. De snelheid zal dus onveranderd blijven: zowel grootte als richting van de snelheid blijven constant. Het voorwerp staat stil (snelheid 0) of beweegt zich met constante snelheid in een bepaalde richting. … De eerste wet wordt ook wel de wet van traagheid genoemd. ” (bron wikipedia)

Ondernemen is voor mij de resulterende kracht die een snelheidsverandering veroorzaakt. De energie die een project afremt, of versnelt. Zonder die energie is er wel beweging, maar geen verandering. En juist die verandering is zo interessant. Het geeft ruimte voor nieuwe verbindingen, nieuwe samenwerkingen tussen disciplines. Naar mijn mening vraagt al het nieuwe om een vorm van ondernemen.

Benieuwd naar de volledige blogs? Lees ze hier

 

in samenwerking met

ArtEZ Arts Business Centre